Alle categorieën
Hunan Huacheng Biotech, Inc.
Home > College

Van kunstmatige zoetstoffen tot natuurlijke zoetstoffen: hoe kun je suiker verminderen zonder de zoetheid te verminderen?

Tijd: 2023-12-01 Hits: 25

Op 14 juli werd de kunstmatige zoetstof aspartaam ​​geclassificeerd als "mogelijk kankerverwekkend voor de mens" (kankerverwekkend klasse 2B). Onder de mondiale trend van suikerbeheersing en suikerreductie hebben natuurlijke zoetstoffen geleidelijk de kunstmatige zoetstoffen vervangen.

Veel zoetstoffen die in de natuur voorkomen, hebben daadwerkelijk gezondheidsvoordelen. Ze bevatten weinig calorieën, weinig fructose en smaken zoet. Vergeleken met kunstmatigzoetstoffennatuurlijkzoetstoffen zijn veiliger.

Monniksfruit trekt aan

Monniksfruit staat bekend als de "Oosterse vrucht". GodFruit" en is in de hele geschiedenis van China een belangrijke medicinale en voedselbron geweest.

Monniksfruitextract is een natuurlijke zoetstof die ongeveer 300 keer zoeter is dan sucrose maar geen calorieën produceert. Tegenwoordig is monniksfruitextract een waardevolle grondstof in de dranken-, snoep-, bak- en andere industrieën, en is het de beste suikervervanger voor mensen met suikerziekte en obesitas.

De zoetstof wordt gemaakt door de zaden en de schil van de vrucht te verwijderen en deze te pletten om het sap op te vangen, dat vervolgens wordt gedroogd tot een geconcentreerd poeder.

Monniksfruitextract wordt nu gebruikt als een op zichzelf staande zoetstof, als ingrediënt in voedsel en dranken, als smaakversterker en als onderdeel van zoetstofmengsels.

Stevia

Stevia, of Stevia rebaudiana, is een plant afkomstig uit Zuid-Amerika. Mensen daar consumeren de bladeren al honderden jaren als bron van zoetigheid. Het werd in de jaren zeventig populair als zoetstof in Japan, maar dat was niet het geval'Tot tien jaar geleden was het geen toonaangevende zoetstof in de Verenigde Staten. Tegenwoordig is het extract alom populair als caloriearm suikeralternatief. Het meest opvallende is dat stevia zeer krachtig is; Het'Het is 200 tot 350 keer zoeter dan suiker.

stevia is afkomstig van plantenbladeren. De bladeren worden eerst geoogst, gedroogd en doordrenkt met heet water. De vloeistof wordt vervolgens gefilterd en gesponnen om een ​​extract te maken van de intens zoete componenten van het blad, steviolglycosiden genaamd. Het'Het wordt vervolgens gemengd met een willekeurig aantal additieven, zoals dextrose of maltodextrine, om de intense zoetheid te verminderen, zodat het gemakkelijk in voedsel kan worden verwerkt.


Vorige: Geen

Vervolg: Fabriek levert resveratrol / polygonum cuspidatum-extract van hoge kwaliteit